Isuzu viert 100ste verjaardag

08/06/16 om 21:03 - Bijgewerkt om 21:03

Bron: Belga

Het Japanse automerk viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan met tal van speciale reeksen. In het zog van de Akoya, die op het autosalon van Brussel werd voorgesteld, volgt nu de D-Max 'Fury'.

Isuzu viert 100ste verjaardag

Isuzu viert 100ste verjaardag © BELGA

'Fury' verwijst naar het explosieve en vurige karakter van de nieuwe D-Max, volgens Isuzu. Dat wordt nog eens extra in de verf gezet met de specifieke rode koetswerklak en de zwarte accenten op onder andere de 17" velgen, de treeplanken, het radiatorrooster en de rolbeugel. Exclusiviteit is verzekerd, want de invoerder voorziet een beperkte oplage van slechts 45 exemplaren met nummering van de D-Max Fury.

Deze hippe pickup wordt aangedreven door de gekende 2,5-liter turbodiesel, goed voor 163 pk en 400 Nm, die gekoppeld wordt aan een handgeschakelde zesbak of een vijftrapsautomaat met inschakelbare vierwielaandrijving. Het trekvermogen bedraagt 3,5 ton en het laadvermogen loopt op tot 1 ton. Uiteraard krijgt deze speciale reeks standaard een complete uitrusting met onder meer aluvelgen, getint glas, extra bescherming, een resem veiligheidsitems waaronder 6 airbags, elektrische en verwarmde buitenspiegels en een airco. Verder kan de D-Max nog verder verfraaid worden met enkele uitrustingspacks. De prijs van de beperkte reeks D-Max Fury, die enkel beschikbaar is als Double Cab 4WD, bedraagt 34.950 euro, inclusief 5 jaar garantie met wegbijstand. (Belga)

Onze partners