I.D. toont elektrische toekomst van Volkswagen

03/10/16 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:11

Bron: Belga

Met de wereldpremière van het I.D. concept in Parijs start Volkswagen de countdown naar de toekomst. Deze elektrische wagen kan tot 600 km afleggen met één enkele batterijlading.

I.D. toont elektrische toekomst van Volkswagen

I.D. toont elektrische toekomst van Volkswagen © BELGA

De productie-uitvoering van de I.D. is voorzien tegen 2020 en zou even duur uitvallen als een gewone Golf. In een eerste fase gaat het over een klassieke, 100% elektrische wagen, dus zonder de mogelijkheid om autonoom te rijden die op het concept in Parijs aanwezig was. De I.D. is het eerste compacte studiemodel van Volkswagen gebaseerd op het nieuwe MEB modulaire platform voor elektrische voertuigen. Daarin werd de lithium-ion batterij in de wagenvloer geïntegreerd om het zwaartepunt laag te houden en een optimale gewichtsverdeling tussen beide assen te bekomen. De elektromotor van de I.D. ontwikkelt een vermogen van 170 pk en kan met batterijen van een verschillende omvang worden uitgerust, naargelang de wensen en behoeften van de koper. Daarmee gaat de autonomie van 400 tot 600 km.

De I.D. pakt ook uit met de nieuwste technologie op vlak van connectiviteit van Volkswagen. Via de Home-Net applicatie is het bijvoorbeeld mogelijk de wagen met je huis of appartement te connecteren, om zo de deur op afstand te openen voor een bezoeker, te kijken of de koelkast gevuld is, enz. Een ander snufje is de "Delivery service", waarbij de koffer van de I.D. dienstdoet als postbus. Daarin kan dan een koerier met de juiste code uw bestellingen achterlaten, wat uiteraard inspeelt op de nieuwe ontwikkelingen van de e-commerce.(Belga)

Onze partners