Hyundai toont RN30 Concept in Parijs

22/09/16 om 17:01 - Bijgewerkt om 17:03

Bron: Belga

Hyundai onthult op het Salon van Parijs niet alleen de nieuwe i30, maar meteen ook al een voorproefje van de sportieve variant in de vorm van de RN30 Concept.

Hyundai toont RN30 Concept in Parijs

Hyundai toont RN30 Concept in Parijs © BELGA

Hyundai toonde de pers al in avant-première de vijfdeursversie van de nieuwe generatie van de i30, die volgende week voor het eerst aan het publiek wordt getoond op het Salon van Parijs. Later volgen er nog een break, een vierdeurscoupé en een sportieve afgeleide, die meteen ook het debuut van het sportieve N-label van het Koreaanse merk inluidt.

Die i30 N komt in de loop van 2017 op de markt, maar Hyundai geeft nu al een voorsmaakje met een studiemodel dat eveneens in Parijs wordt onthuld. Volgens het merk "erft die RN30 duidelijk het silhouet van de nieuwe generatie i30, maar krijgt hij een lager en breder postuur om meer stabiliteit te garanderen bij hoge snelheid en op bochtige parcours." In Parijs worden wellicht al wat meer details verstrekt over de aandrijving en het vermogen. Volgens de geruchten krijgt de i30 N een 2 liter-turbo onder de motorkap die tussen 250 en 300 pk zou produceren. (Belga)

Onze partners