Hyundai toont glimp van i30 break

17/02/17 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:49

Bron: Belga

Het Koreaanse Hyundai komt naar de Zwitserse motorshow in Genève met de breakversie van de kersverse i30. Het deisng sluit duidelijk aan bij dat van de vijfdeursversie.

Hyundai toont glimp van i30 break

Hyundai toont glimp van i30 break © BELGA

Met de jongste i30 steekt Hyundai andermaal een tandje bij zodat deze Koreaanse middenklasser qua product niet langer moet onderdoen voor de Europese concurrentie. De breakversie wordt bij Hyundai "Wagon" gedoopt en hij krijgt een dynamische look. We noteren een aflopende daklijn en zowel de B- als de C-stijl blijven zwart. In combinatie met de donkere glaspartij geeft dit de break zelfs wat coupé-allures. Details wil het merk vandaag nog niet kwijt. Het blijft dus afwachten of er een al dan niet een elektrisch bediende kofferklep wordt voorzien.

Het motorpallet zal vergelijkbaar zijn met dat van de vijfdeursversie. Dat betekent op benzine een interessante 1.0 driecilinder turbomotor van 120 pk en een krachtiger 1.4 turbomotor. Dieselrijders worden bediend met een 1.6 zelfontbrander die met verschillende vermogens wordt aangeboden. Wie gesteld is op rijcomfort kan optioneel voor een gerobotiseerde zeventrapsversnellingsbak kiezen. Ook op dat vlak is de i30 een maat voor zijn concurrenten.(Belga)

Onze partners