Hyundai racet op Nürburgring

25/05/16 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

Bron: Belga

Hyundai zet volgend weekend drie auto's in tijdens de 24 Uren van de Nürburgring. Hierbij een i30 N 2.0 Turbo-testwagen die bijdraagt tot de ontwikkeling van het nieuwe supersportieve submerk 'N' van de Koreaanse constructeur.

Hyundai racet op Nürburgring

Hyundai racet op Nürburgring © BELGA

Hyundai neemt aan de legendarische 24-urenrace van de Nürburgring deel met twee van productiemodellen afgeleide auto's, een i30 1.6 Turbo en een Veloster, en de ontwikkelingswagen i30 2.0 Turbo. Deze uitstap kadert in de ontwikkeling van het supersportieve submerk 'N', waarvan de volgende jaren de eerste modellen zullen verschijnen. Daarvoor is vooral deze laatste wagen van belang aangezien hiermee een nieuwe prestatiegerichte aandrijfgroep aan een intensieve test wordt onderworpen.

"Deze 24-urenrace van de Nürburgring biedt de ideale testomstandigheden voor de ontwikkeling van ons op de autosport geïnspireerde submerk N en vormt een belangrijk onderdeel van de 'ontworpen in Namyang, ontwikkeld op de Nürburgring'-aanpak van onze sportwagens. De technologische inspiratie en ervaring die we in deze extreme testomstandigheden opdoen, zal de ontwikkeling van onze sportieve, fun-to-drive N-modellen versnellen", zegt Albert Biermann, hoofd van de test- en ontwikkelingsafdeling bij Hyundai. Met zijn nieuw ontwikkelde motor en zijn verbeterde overbrenging, ophanging en schokdempers is ongeveer 40% nieuw aan de i30 2.0 Turbo. Eén van de piloten op deze wagen is onze landgenoot Bruno Beulen, één van de testrijders die ook die ook de duurtesten op de Nordschleife uitvoert. (Belga)

Onze partners