Hyundai prijst Ioniq zeer scherp

25/08/16 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Bron: Belga

Vanaf september lanceert Hyundai een nieuw ecomodel - Ioniq - dat in 3 versies leverbaar wordt: hybride, full electric en plug-in electric. Het prijskaartje is bovendien erg aantrekkelijk met 26.899 euro voor een compleet uitgeruste hybride, inclusief 3 jaar onderhoud.

Hyundai prijst Ioniq zeer scherp

Hyundai prijst Ioniq zeer scherp © BELGA

Hyundai heeft grote ambities op de markt van 'groene' wagens. Dat blijkt uit de lancering van de Ioniq die de komende weken bij de dealers verschijnt. Het gaat niet om één enkel model, maar om een echt gamma met drie versies. In een eerste fase bijt de Hybride de spits af. Deze variant koppelt een 1.6 benzinemotor aan een elektromotor, in combinatie met een automaat (6-DCT met dubbele koppeling), en levert zo een systeemvermogen van 141 pk. Het verbruik en de CO2-uitstoot bedragen slechts 3,4 l/100 km en 79 g/km.

De Belgische invoerder besliste enkel de best uitgeruste uitvoeringen te verkopen, maar slaagt er nog steeds in de Ioniq van een scherp prijskaartje te voorzien. Zo verandert de Ioniq Hybrid van eigenaar voor 26.899 euro, inclusief 3 jaar onderhoud en items als navigatie, een multimediasysteem, een automatische airco en led-verlichting. De volgende maanden wordt het aanbod dan verder uitgebreid met de Plug-in Hybrid, die over een grotere, oplaadbare batterij beschikt en daarmee 50 km zuiver elektrisch kan rijden, en de EV, de 100% elektrische variant die wordt aangedreven door een 120 pk sterke elektromotor en een theoretisch rijbereik van 280 km kan voorleggen. De prijzen van de Ioniq Plug-in Hybrid en EV zijn nog niet bekend, maar zouden ook erg competitief moeten uitvallen. (Belga)

Onze partners