Hyundai onthult nieuwe i30

08/09/16 om 17:53 - Bijgewerkt om 17:53

Bron: Belga

Hyundai stelde de nieuwe i30 al voor aan de pers, in de aanloop naar de wereldpremière op het salon van Parijs begin oktober.

Hyundai onthult nieuwe i30

Hyundai onthult nieuwe i30 © BELGA

Hyundai wil tegen 2020 het grootste Aziatische merk in Europa worden en zet daarvoor de grote middelen in. Zo werd de nieuwe i30 volledig afgestemd op de Europese consument. De vijfdeurs hatchback werd bovendien ook in Europa ontwikkeld en wordt ook hier geproduceerd. Het is dan ook geen wonder dat de nieuwe i30 er heel Europees uitziet, met keurige proporties, zonder verrassende trekjes. Een belangrijk kenmerk is nog steeds de zeshoekige grille die tot het merk-DNA behoort.

De nieuwe Hyundai i30 maakt zijn Belgische première in januari op het salon van Brussel als vijfdeurs en komt daarna meteen op de markt. Later komt er nog een break, een vierdeurscoupé en een sportieve N-versie bij. Voor de aandrijving is er keuze uit vijf turbomotoren: op benzine is er de nieuwe 1.4 liter met 140 pk of de 1.0 liter driecilinder met 120 pk, en op diesel de 1.6 liter met 95, 110 of 136 pk, waarvan de zuinigste versie slechts 89 g/km CO2 uitstoot.

In het keurig afgewerkte interieur valt vooral het losstaand display op, dat er uitziet als een tablet en de interface is voor het infotainmentsysteem met de nieuwste toepassingen. Uiteraard is er connectiviteit voor smartphones, die bovendien draadloos opgeladen kunnen worden. Tenslotte biedt de i30 ook voldoende kofferruimte (395 tot 1.301 liter) en een heel arsenaal aan veiligheids- en rijhulpsystemen, waaronder een automatische noodrem met voetgangersdetectie. (Belga)

Onze partners