Hyundai i30 Wagon in vol ornaat

22/02/17 om 11:14 - Bijgewerkt om 11:15

Bron: Belga

Begin maart presenteert Huyndai de nieuwe i30 Wagon op het Salon van Genève. Nu toont het Koreaanse merk reeds de onverhulde beelden van zijn nieuwe break.

Hyundai i30 Wagon in vol ornaat

Hyundai i30 Wagon in vol ornaat © BELGA

Het zat er aan te komen dat we nog meer te zien zouden krijgen van de breakversie van de Hyundai i30. Vorige week verspreidde het Koreaanse merk al een eerste teaser van de silhouet, en nu wordt de i30 Wagon ook in vol ornaat getoond. Meteen werden ook al enkele specificaties vrijgegeven.

Daaruit blijkt dat de breakversie van dit model weer wat ruimer werd, met een koffer die tussen 602 en 1.650 liter aan lading kan slikken en daarmee één van de riantste spelers in zijn klasse wordt. De i30 Wagon heeft dezelfde wielbasis (2.650 mm) als de hatchback, maar is een stukje langer en hoger, namelijk 4.340 mm en 1.465 mm. Meer details volgen bij de officiële onthulling in Genève, binnen twee weken. Maar uiteraard zal ook de breakversie over het bekende palet benzine- en dieselmotoren kunnen beschikken. De i30 Wagon zal tegen de zomer bij de dealers opduiken.

Daarmee is het verhaal van de nieuwe i30 nog niet helemaal afgerond, want later op het jaar komt er nog een sportieve N-versie met wellicht 250 pk bij, gevolgd door een onuitgegeven fastback. Wordt vervolgd.(Belga)

Onze partners