Hyundai i30 N in de startblokken

16/03/17 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:08

Bron: Belga

Het Koreaanse Hyundai werkt al een tijdje aan een echt sportieve versie van de i30. De constructeur heeft overigens plannen om een heus sportief logo, dat ook op andere modellen kan worden geënt, in het leven te roepen.

Hyundai i30 N in de startblokken

Hyundai i30 N in de startblokken © BELGA

De eerste telg is de Hyundai i30 N en die zit momenteel in ultieme laatste testfase. De nieuweling onderging zopas een winterse testsessie in Zweden en hij zal in de twee helft van dit jaar op de markt komen. Tijdens deze tests was ook rallypiloot Thierry Neuville van de partij om deze sportieveling aan de tand te voelen. Met deze versie wil Hyundai vooral rijplezier genereren voor op circuit en op de weg. Neuville stelde "dat de ingenieurs fantastisch werk hebben verricht met de versnellingsbak en het differentieel want de i30 N bood heel veel trekkracht en bleef zeer stabiel bij deze gladde maar vooral koude testomstandigheden in het Zweedse Arjeplog".

Deze high-performance Hyundai is ook uitgerust met een sperdifferentieel. Het N-logo is niet toevallig gekozen want het symboliseert een chicane en het is meteen een knipoog naar het circuit. Het feit dat Hyundai dit product uitgerekend dit jaar gaat lanceren, is niet toevallig. De Koreaanse constructeur dingt dit seizoen immers met onze landgenoot Thierry Neuville mee naar de titel in het wereldkampioenschap rally (WRC). Dit is een typisch voorbeeld van het aloude adagium binnen de autosector: "win on Sunday, sell on Monday".(Belga)

Onze partners