Hyundai i30 gaat racen

21/02/17 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:54

Bron: Belga

De TCR series krijgen steeds meer merken op de startgrid. Zopas kondigde Hyundai de ontwikkeling van een raceversie van de nieuwe i30 aan.

Hyundai i30 gaat racen

Hyundai i30 gaat racen © BELGA

Hyundai is al met succes aanwezig in de rally's met de i20 en gaat nu zijn autosporthorizon verder verruimen op de circuits. Daarvoor wordt een i30 ontwikkeld volgens de specificaties van de populaire TCR series die ook in België en Nederland actief is. Deze bolide wordt aangedreven door een 2 liter-turbomotor gekoppeld aan een zesversnellingsbak en kreeg ook een 100 liter brandstoftank, de verplichte veiligheidsuitrusting en een aangepaste ophanging en reminstallatie aangemeten.

De Hyundai i30 TCR wordt gebouwd en ontwikkeld door Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau. Weldra starten de testritten om de racewagen verder op punt te stellen tegen de eerste leveringen bij de klanten die tegen december van dit jaar voorzien zijn. In de TCR gaat de Hyundai i30 de concurrentie aan met onder meer de Opel Astra, de Seat Leon, de VW Golf en de Honda Civic. (Belga)

Onze partners