Hyundai bouwt netwerk elektrische laadpalen uit

17/10/16 om 14:11 - Bijgewerkt om 14:13

Bron: Belga

Hyundai lanceert met de Ioniq zijn eerste elektrische wagen en maakt in België meteen werk van de uitbreiding van het netwerk van elektrische laadpalen die groene stroom zullen leveren bij de merkdealers.

Hyundai België mikt op een uitgebreid netwerk van minstens 85 laadpalen die groene stroom zullen leveren. Een noodzaak bij de overgang naar alternatieve aandrijvingen, want studies wijzen uit dat in België tegen 2020 ongeveer 12.000 laadpalen nodig zijn om de omslag naar elektrisch rijden mogelijk te maken. De Vlaamse regering heeft alvast aangegeven dat er tegen 2020 minstens 5.000 publieke laadpalen moeten komen in Vlaanderen. Hierop speelt Hyundai in door nieuwe laadpalen te installeren in zijn dealernetwerk in samenwerking met duurzame energieleverancier Eneco.

De eerste publieke laadpaal werd vandaag officieel ingehuldigd aan bij een Hyundai-verdeler in Brugge. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein stak daar symbolisch de stekker in een Hyundai Ioniq EV. Dit is het eerste elektrische model van het Koreaanse merk, dat op één batterijlading 280 km ver rijdt. De Ioniq EV is één van de drie leden van de Ioniq-familie, want het model is ook beschikbaar als Hybride (zonder stekker) en als Plug-in Hybride die ook aan het stopcontact kan worden opgeladen. Bart Tommelein benadrukte in zijn speech dat de omslag naar elektrisch rijden essentieel is om de ecologische voetafdruk van ons wagenpark te doen dalen: "We staan voor ongeziene inspanningen, we moeten afstappen van voertuigen op fossiele brandstoffen en de omslag maken naar milieuvriendelijke alternatieven. Met de Vlaamse overheid stimuleren we 'zero emissie'-voertuigen. Wie zo'n voertuig aankoopt, kan een bonus tot 5.000 euro krijgen. Naast de 'zero emissie'-premies ondersteunen we elektrisch rijden ook door ervoor te zorgen dat iedereen zijn auto overal kan opladen. We hebben daarvoor een spreidingsplan ontwikkeld voor 2.500 extra laadpalen tegen 2020, minstens één in elke gemeente. De samenwerking tussen Eneco en Hyundai is een voorbeeld voor velen, twee bedrijven die de handen in elkaar slaan om de uitrol te versnellen én elektrisch rijden te stimuleren."(Belga)

Onze partners