Honda vliegt over Europa

22/04/16 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

Bron: Belga

Honda wil veel meer zijn dat auto's, motoren en grasmaaiers. De Japanse constructeur levert ook zakenjets en het eerste Europese exemplaar werd zopas in gebruik genomen.

Voor Honda is dit een belangrijk moment want dit project van een zaken- of privéjet loopt al een hele poos. Soichiro Honda, de oprichter van het merk dat ook zijn naam draagt, droomde er al jaren van. Hij overleed in 1991 en zou de realisatie van dit project niet meer meemaken. Het eerste voor Europa gehomologeerde toestel werd gekocht door de firma Rheinland Air Service. Zij vertegenwoordigen in Europa ook exclusief HondaJet en in de Europese luchtvaartsector is het een gevestigde waarde.

De Japanse constructeur koestert grote ambities met deze HA-420. Het is immers het snelste, ruimste en zuinigste binnen zijn segment. De constructeur vertrok van een blank vel papier en koos voor de meest vooruitstrevende technologieën bij de ontwikkeling van het vliegtuig. Het toestel wordt bij Honda Aircraft Company geassembleerd en de hoofdzetel is gevestigd in Greensboro, North-Carolina. Op dit ogenblik staan er al een honderdtal bestellingen in het orderboekje. Elk toestel wordt voor ongeveer 4,5 miljoen dollar verkocht. Deze HondaJet kreeg in december 2015 de FAA-goedkeuring. (Belga)

Onze partners