Honda is eerste TCR-kampioen

31/10/16 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Belga

Stéphane Lémeret werd in zijn Honda Civic de eerste kampioen van de TCR Benelux, het nieuwe toerwagenkampioenschap op onze circuits.

Honda is eerste TCR-kampioen

Honda is eerste TCR-kampioen © BELGA

Het nieuwe TCR Benelux-kampioenschap maakte een mooie start in 2016 met een goedgevuld deelnemersveld, heel wat publieke belangstelling en telkens spannende races. De nieuwe formule met vrij goedkope productiemodellen aangedreven door een 2 liter-turbomotor lijkt een schot in de roos en zet zich door in verschillende nationale kampioenschappen, naast een internationale serie. Het veld bestaat onder meer uit de Seat Leon, Opel Astra, VW Golf en Honda Civic. Met dit laatste model werd piloot-journalist Stéphane Lémeret de allereerste kampioen in de TCR Benelux.

Hij beslechtte samen met ploegmaat Norbert Michelisz de strijd in zijn voordeel tijdens de laatste meeting in Mettet. Zij wonnen de lange race en de Hongaar wist ook nog twee sprints op zijn naam te schrijven in de Honda Civic van Boutsen Ginion Racing. Dat was voldoende voor Stéphane Lémeret om de titel veilig te stellen. In de eindstand gaat de Brusselaar Pierre-Yves Corthals en Fred Caprasse (Opel Astra) en RACB National Team-piloten Sam Dejonghe en Denis Dupont (Seat Leon) vooraf. (Belga)

Onze partners