Honda gaat elektrisch

15/09/17 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:22

Bron: Belga

Op het salon van Frankfurt toont Honda met de Urban EV Concept een opmerkelijk studiemodel. Het stadswagentje staat op een gloednieuw platform dat werd ontwikkeld voor elektrische aandrijving. De Japanse constructeur heeft overigens nog meer EV-plannen want van elk toekomstig model zou ook een elektrische afgeleide komen.

Honda gaat elektrisch

Honda gaat elektrisch © BELGA

Deze Urban EV Concept doet een beetje denken aan de eerste generatie Civic, die toen een stuk kleiner was dan de actuele versie. Vooral de vorm van de C-stijl, de motorkap en de cirkelvormige koplampen met ledtechnologie geven deze voorzet. Honda gaat er prat op dat er ook een productieversie komt en die zou al vanaf 2019 op Europese bodem rijden.

Het wagentje is 10 cm korter dan de jazz en de zijdeuren scharnieren in tegengestelde zin. De aansluiting voor de laadkabels zit onder de motorkap. Het interieur biedt plaats aan vier inzittenden. Honda werkt verder aan een energiemanagementsysteem waarbij de batterij van de auto de schakel wordt tussen plaatselijke groenstroomproductie (van bijvoorbeeld zonnepanelen) en het elektriciteitsnet. Op die manier kan men stroom bufferen en indien nodig - en tegen betaling - aan het net leveren.(Belga)

Onze partners