Hier is de nieuwe Porsche Panamera!

29/06/16 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Bron: Belga

Porsche onthulde de nieuwe generatie van zijn GT. Die oogt veel dynamischer en belooft weer stevig vuurwerk met enkele potente achtcilinders op benzine en diesel. Uiteraard zijn ook de nodige nieuwe snufjes voorzien.

Hier is de nieuwe Porsche Panamera!

Hier is de nieuwe Porsche Panamera! © BELGA

De nieuwe generatie van de Panamera groeide stevig in alle richtingen, maar oogt toch veel sportiever en dynamischer dankzij een design met een vloeiendere daklijn dat sterker aanleunt bij de 911. Geen slechte keuze, want de eerste generatie kwam volgens sommigen wat te plomp over. Het gaat natuurlijk niet alleen over de looks, want ook het onderstel werd grondig bijgeschaafd en biedt meer rijdynamiek dankzij de achterassturing, de actieve rolstabilisatie en de driekamer-luchtvering.

Voor de aandrijving kan de nieuwe Panamera rekenen op enkele nieuwe potente V6 en V8 biturbomotoren met directe injectie, steeds in combinatie met vierwielaandrijving en de PDK-achtversnellingsbak met dubbele koppeling. De 3 liter-zescilinder van de Panamera 4S produceert 440 pk, de Turbo puurt 550 pk uit zijn V8 en de nieuwe dieselversie heeft een achtpitter goed voor 422 pk en 850 Nm op de vooras liggen. Later wordt het aanbod nog verder uitgebreid met enkele bescheidenere zescilinders op benzine en diesel, een hybride en een 100% elektrische variant.

Verder pakt de Panamera nog uit met de nodige snufjes, zoals een geavanceerd multimediasysteem met een bedieningsvlak en een nachtzichtassistent die met een thermische camera mensen en dieren herkent. De nieuwe Panamera is nu te bestellen bij de Porsche-garages en verandert van eigenaar voor minstens 116.523 euro. (Belga)

Onze partners