Hier is de eerste elektrische Jaguar

16/11/16 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:43

Bron: Belga

Jaguar onthulde op het Salon van Los Angeles de I-Pace Concept, die zich laat opmerken omdat het de eerste 100% elektrische wagen van het merk is.

Hier is de eerste elektrische Jaguar

Hier is de eerste elektrische Jaguar © BELGA

De I-Pace Concept is zonder twijfel één van de meest ambitieuze concepten die Jaguar het laatste decennium toonde. Door volop gebruik te maken van de vrijheid die een elektrische aandrijving biedt qua packaging, bedachten de teams van ingenieurs en ontwerpers een totaal nieuw SUV-concept. Het resultaat is een voertuig dat een ver vooruitgeschoven bestuurderspositie, geïnspireerd door de C-X75 supercar, en een coupélijn combineert in een SUV met vijf zitplaatsen.

Verder heeft de I-Pace Concept ook heel wat geavanceerde technologie aan boord en bevestigt hiermee de overtuiging van Jaguar dat de consumenten klaar zijn voor innoverende elektrische voertuigen. Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor en een transmissietunnel, kon in het ontwerp van de I-Pace de cabine ver naar voor geplaatst, de wielbasis langer en de overhangen korter worden. Daardoor werd het silhouet gestroomlijnder en tegelijk krachtiger.

Het interieur valt ook zeer handig uit, terwijl de zichtbaarheid rondom uitstekend is. Ook al lijkt hij zeer groot, toch zijn de dimensies van de I-Pace Concept niet groter dan die van een gemiddelde, klassieke SUV. Maar dankzij de lange wielbasis (2900 mm) is er wel heel veel beenruimte achterin beschikbaar, die je normaal enkel terugvindt in grote SUV's en luxeberlines. Hiermee zet Jaguar duidelijk een revolutie in.(Belga)

Onze partners