Hennessey voert Ford Focus RS op tot 405 pk

05/09/16 om 12:44 - Bijgewerkt om 12:44

Bron: Belga

Hennessey, de Amerikaanse huistuner van Ford, stortte zich op de Focus RS en puurde maar liefst 405 pk uit de 2,3 liter-turbo.

Hennessey voert Ford Focus RS op tot 405 pk

Hennessey voert Ford Focus RS op tot 405 pk © BELGA

De Ford Focus RS produceert standaard al 350 pk en kan daarmee een zeer strak tempo aanhouden. Maar zoals gebruikelijk komen zulke potente sportwagens meteen in het vizier van tuners die er nog een schepje bovenop willen doen. Er doen trouwens geruchten de ronde dat Ford momenteel zelf werkt aan de ontwikkeling van een krachtigere en snellere RS 500 die volgend jaar op de markt zou komen. Maar de constructeur werd dus nu reeds de loef afgestoken door zijn huistuner Hennessey die de 'hot hatch' al eens stevig onderhanden nam. Het resultaat mag er zijn, want de Focus RS HPE400 produceert maar eventjes 405 pk!

Dat werd mogelijk door aanpassingen aan het motormanagement, de turbo, de intercooler en het inlaat- en uitlaatsysteem van de 2,3 liter viercilinderturbo. Verder werd de ophanging en het remsysteem aangepast om het hogere tempo aan te kunnen. Exacte cijfers over de prestaties en de prijs van de aanpassingen aan de Focus RS HPE400 gaf Hennessey nog niet vrij, maar de lancering wordt de volgende maanden al verwacht.(Belga)

Onze partners