Hanergy Solar R rijdt op zonne-energie

28/11/16 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:52

Bron: Belga

Voorbije zomer dook een interessante interpretatie van de wagen die op zonne-energie rijdt op in China in de vorm van enkele prototypes van de groep Hanergy Holding.

Hanergy Solar R rijdt op zonne-energie

Hanergy Solar R rijdt op zonne-energie © BELGA

Hanergy Holding Group is een belangrijke speler op de markt van dunne zonnecellen, zeg maar de soepele versie van de zonnepanelen die we kennen van op onze huisdaken. Deze cellen maken gebruik van galliumarsenide, dat zeer bekend is van toepassingen in de ruimtevaart. Het Chinese bedrijf stelde voorbije zomer vier nieuw ontwikkelde prototypewagens voor, waarvan het getoonde model, de Hanergy Solar R, zich voortbeweegt dankzij zulke cellen op zijn dak.

Aangezien de zon de enige energiebron is, hebben deze wagens geen laadpalen nodig. Deze cellen bedekken een oppervlak van 3,5 tot 7,5 m2 naargelang het model, en kunnen zo 8 tot 10 kW opwekken, waarmee een tiental kilometer per dag kan worden afgelegd. Dit systeem kan uiteraard worden gekoppeld aan andere oplossingen om elektriciteit op te wekken en op te slaan (zoals recuperatie van kinetische energie) om in totaal een autonomie van 80 tot 100 km te bereiken. Kortom, het project van de Hanergy Holding Group kan het begin zijn van de realisatie van een oude droom van de mens: wagens maken die gratis op zonne-energie rijden. (Belga)

Onze partners