GM en PSA gaan intenser samenwerken

02/10/13 om 15:58 - Bijgewerkt op 07/10/13 om 16:02

Bron: Belga

General Motors en PSA Peugeot Citroën geven aan dat ze in de toekomst hun MPV-modellen uit het B-segment gezamenlijk zullen ontwikkelen en bouwen.

GM en PSA gaan intenser samenwerken

General Motors en PSA Peugeot Citroën geven aan dat ze in de toekomst hun MPV-modellen uit het B-segment gezamenlijk zullen ontwikkelen en bouwen. © BELGA

Compacte MPV's winnen aan populariteit omdat full size modellen zichzelf uit de makrt prijzen omwille van de aanzienlijke aankoopprijs en de hogere CO2-emissie. Opel heeft met de Meriva een MPV in het B-segment terwijl Citroën met de C3 Picasso ook over een dergelijk model beschikt. De recente Peugeot 2008 is eerder een crossover omdat die ook SUV-trekjes heeft. De twee constructeurs (groepen) stellen dat de volgende generatie van deze wagens gezamenlijk zal worden ontwikkeld. PSA Peugeot Citroën levert de platformen en ook de aandrijflijn (motor + versnellingsbak). Opel zal de technische uitvoering van het project leiden. De eerste auto's van deze samenwerking zullen vanaf 2016 op de markt komen. Deze samenwerking zou in de toekomst nog hechter worden en ook op andere segmenten worden toegepast. (Belga)

Onze partners