Genesis Hybrid Sports Sedan

29/03/16 om 16:35 - Bijgewerkt om 16:35

Bron: Belga

Op het salon van New York heeft Genesis afgelopen vrijdag het doek gehaald van haar nieuwe Hybrid Sports Sedan. De wagen werd eerder aangekondigd als "The New York Concept" en er werden al enkele teaserbeelden verspreid.

Genesis Hybrid Sports Sedan

Genesis Hybrid Sports Sedan © BELGA

Het design van de wagen getuigt van 'athletic elegance' zoals die voor het eerst op de G90 luxesedan werd gebruikt. Het is overigens onze landgenoot Luc Donckerwolke die verantwoordelijk is voor de Genesis vormtaal. Deze concept maakt het verschil met een groot radiatorrooster en brede koplampen die in de spatborden doorlopen. De wagen krijgt ook een erg lange neus zodat hij dynamischer oogt. Genesis wil een dynamisch design tot haar handelsmerk maken.

Ook binnenin wordt die lijn doorgetrokken. We zien een erg brede centrale middentunnel die tot achteraan doorloopt. De centrale console oogt futuristisch en is ook een beetje naar de bestuurder gericht. Deze compactere Genesis sedan moet in het populaire premiumsegment van de Mercedes C-Klasse, de Audi A4 en de BMW 3-Reeks gaan meespelen. Onder de motorkap van de conceptwagen die in New York onder de spots staan vinden we een tweeliter GDi-motor. Het gaat om een rechtstreeks ingespoten turbo benzinemotor die 245 pk levert. (Belga)

Onze partners