Gella Vandecaveye wordt sportieve ambassadrice van Volvo

26/08/16 om 08:14 - Bijgewerkt om 08:14

Bron: Belga

Topsportvrouw Gella Vandecaveye wordt sportieve ambassadrice van Volvo. Dat betekent dat ze een actieve rol zal spelen in de verschillende sportieve activiteiten die het Zweedse automerk organiseert voor haar personeel.

Gella Vandecaveye wordt sportieve ambassadrice van Volvo

Gella Vandecaveye wordt sportieve ambassadrice van Volvo © BELGA

Gella Vandecaveye zal haar ervaring ten dienste stellen van de Volvo-werknemers die ook volgend jaar deelnemen aan het programma 'Energy@Volvo". In dat kader zal ze zal onder meer aanwezig zijn op de Volvo Cycling Classic (10 september 2016), volgend jaar op de Volvo-Sportdag en de nieuwe editie van de Mont Ventoux. In 2015 ging Volvo van start met een sportief programma om alle werknemers aan te zetten tot een gezondere levensstijl (gezonde voeding, omgaan met stress, balans tussen provéleven en werk enz.) en tot meer bewegen. Vorig jaar werd een groep ambassadeurs klaargestoomd om de Passo di Stelvio te beklimmen, en nam Volvo Car Gent deel aan verschillende loopwedstrijden (Havenloop, Midzomernachtrun, Midwinterrun). Dit jaar werd het sportieve aanbod verbreed, en kwamen er wandeltochten bij op het programma. Twee wielerevenementen werden al met succes voltooid: Mont Ventoux en Les Deux Alpes. In het najaar neemt ook Volvo Car Gent deel aan de Halve Marathon van Brussel.

Met Gella Vandecaveye verbindt één van de sportieve iconen van ons land zich aan dit sportieve programma. De judokampioene haalde Olympisch zilver tijdens de Spelen van Atlanta in 1996 en brons in Sydney in 2000, naast talrijke medailles op de Europese en wereldkampioenschappen tussen 1993 en 2003. Ze werd twee keer sportvrouw van het jaar (1993 en 1997), Europese judoka van het jaar (1994, 1998, 1999 en 2001) en werd in 2001 Sportpersoonlijkheid van het jaar.(Belga)

Onze partners