Fuji Heavy Industries verandert in 2017 van naam

04/07/16 om 21:47 - Bijgewerkt om 21:47

Bron: Belga

Fuji Heavy Industries (FHI), De constructeur van Subaru-auto's wijzigt op 1 april 2017 zijn naam in Subaru Corporation. De aandeelhouders van de Japanse firma hebben enkele dagen geleden de verandering goedgekeurd.

Het verhaal van Fuji Heavy Industries start in 1917 toen Aircraft Research Laboratory (vandaag gekend als Nakajima Aircraft Co. Ltd.) het levenslicht zag. Na verschillen reorganisaties kreeg de firma in 1953 eindelijk de naam Fuji Heavy Industries. In de daaropvolgende jaren zou FHI zijn actieterrein danig uitbreiden. Naast auto's worden ook industriële producten gemaakt en het bedrijf houdt zich ook met luchtvaart bezig. De eerste auto is de 360 Minicar uit 1958.

De huidige naamsverandering komt er precies 100 jaar na het debuut van Nakajima Aircraft. Het bedrijf geeft aan dat het zich wil concentreren op de ontwikkeling van het merk Subaru en het wil vooral de naamsbekendheid verhogen en aangeven dat het een bijzonder merk is zowel als autoconstructeur als in de luchtvaart. De centrale waarden van Subaru zijn "Enjoyment and Peace of Mind". Aan de basisfilosofie wordt niet geraakt en het is de bedoeling om een competitief Japans merk te blijven met een behoorlijk merktaandeel. Subaru bouwt jaarlijks ruim 1 miljoen wagens waarvan het merendeel over vierwielaandrijving beschikt. (Belga)

Onze partners