Freddy Loix favoriet in Rally van Ieper

23/06/16 om 21:33 - Bijgewerkt om 21:33

Bron: Belga

Kan Freddy Loix in zijn Skoda Fabia R5 de geschiedenis nog eens herschrijven en zijn record van 10 zeges in de Rally van Ieper scherper stellen? Het antwoord volgt zaterdagavond, want dan eindigt de 52e editie van de klassieker in de Westhoek.

Het duo Loix-Gitsels zal er alles aan doen om de ongeslagen reeks dit seizoen verder te zetten en ook de zesde manche van het BK naar hun hand te zetten, om zo een optie op een nieuwe titel te nemen. Skoda domineerde trouwens de voorbije 6 jaar de Rally van Ieper en start vandaag met Freddy Loix opnieuw als favoriet.

"De band met Ieper is inderdaad vooral terug te brengen naar de band met Freddy Loix" zegt Vincent Struye, marketing manager van Skoda België. "Ons avontuur met Freddy in Ieper begint in 2010. Op 2012 na, toen won Juho Hanninen in de Fabia S2000 en eindigde Freddy Loix op de tweede plaats, wonnen we alle edities. Als we naar de weersomstandigheden van de voorbije weken kijken wordt het dit jaar een atypische wedstrijd. De wegen liggen er bijzonder vuil bij, waardoor je sowieso minder grip hebt en de ondergrond is verzopen. Ik zag nu al bochten waar je tot bijna een halve meter diep kan snijden. Dat zal ervoor zorgen dat in mijn ogen niet noodzakelijk de snelste rijder maar wel de slimste de 52e Rally van Ieper zal winnen. Van mij mag dat gerust Freddy Loix zijn."

De Rally van Ieper moet natuurlijk nog eerst gereden worden. En aan de start verschijnen nog verschillende andere sterke zegekandidaten, waaronder ex-winnaar Kris Princen met zijn Peugeot 208 T16.(Belga)

Onze partners