Ford GT 66 Edition eert verleden

29/06/16 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

Bron: Belga

Liefhebbers van de Ford GT (en de GT40) zullen het leuk nieuws vinden dat er van het nieuwe model 2017 ook een beperkte reeks GT 66 Edition komt.

Ford GT 66 Edition eert verleden

Ford GT 66 Edition eert verleden © BELGA

Het cijfer 66 verwijst uiteraard naar het jaar 1966, toen de Ford GT 40 Mark II de 24 Uren van Le Mans glansrijk won met het duo Bruce McLaren en Chris Amon. In deze editie werd zelfs het hele podium ingepalmd door de Fords waarmee geschiedenis werd geschreven! En nu 50 jaar later brengt Ford het verleden weer tot leven met een nieuwe prachtige versie in zwart en goud. Ook het interieur werd uitgedost in dezelfde stijl met kuipstoelen in koolstofvezel die met leder bekleed werden. Deze Ford GT wordt eveneens aangedreven door de bekende 3.5 V6 EcoBoost. Deze sportwagen rijdt zich flink in de kijker door zijn stijl, power en verfijnde stroomlijn.

Dit jaar nam de Ford GT ook opnieuw deel aan de 24 Uren van Le Mans met nogmaals een sterk resultaat: de wagen n°68 van Sébastien Bourdais, Joey Hand en Dirk Müller behaalde glansrijk de overwinning in de LM GTE Pro klasse ! En ook de tweede Ford GT eindigde eveneens op het podium met een derde plaats. (Belga)

Onze partners