Finale Nascar in Zolder dit weekend

06/10/16 om 07:45 - Bijgewerkt om 07:49

Bron: Belga

Dit weekend wordt op Circuit Zolder de finale van de Europese Nascar verreden. Anthony Kumpen en Stienes Longin voeren de tussenstand aan en zijn de topfavorieten in de titelstrijd.

Finale Nascar in Zolder dit weekend

Finale Nascar in Zolder dit weekend © BELGA

Nascar staat voor spektakel van de bovenste plank op de Amerikaanse racecircuits en is ook al enkele jaren present in onze contreien. Ook dit seizoen wordt de finale van de Nascar Whelen Euroseries verreden op Circuit Zolder. De organisatoren verwachten volle tribunes omdat dit stockcar kampioenschap sterk aan populariteit wint én door de Belgische rijders wordt gedomineerd.

Zo voeren PK Carsport-piloten Anthony Kumpen en Stienes Longin de tussenstand aan in hun klassen, Elite 1 en Elite 2. Beide heren waren de smaakmakers van het seizoen, met tal van zeges op hun conto, en hebben ernstig uitzicht op de titel. Voor Longin lijkt dat een makkelijke opdracht te worden. Maar Kumpen zal daarentegen nog stevig strijd moeten leveren met zijn concurrenten die slechts enkele punten achterstand hebben. Reken dus maar dat er met het mes tussen de tanden gestreden zal worden en er flink wat spektakel op de piste te zien zal zijn. Beide klassen komen telkens op zaterdag en zondag in actie, in totaal in vier races, waarna de kampioenen van 2016 bekend zijn. De laureaat krijgt naast een beker, ook een zitje in de échte Amerikaanse Nascar, zodat het Kumpen en zijn uitdagers zeker niet aan motivatie ontbreekt.

(Belga)

Onze partners