Fiets krijgt volledig paleis op Autosalon van Brussel

03/01/13 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

Een van de grootste bijzonderheden aan het 91e Autosalon van Brussel is de grote aandacht voor fietsen.

Fiets krijgt volledig paleis op Autosalon van Brussel

© Belga

Een van de grootste bijzonderheden aan het 91e Autosalon van Brussel is de grote aandacht voor fietsen. Organisator Febiac wijdt een volledig paleis aan de wereld van de fiets. De aanwezigheid van een paleis voor fietsen tijdens de hoogmis van de auto is geen première in de echte zin van het woord, maar veeleer een wedergeboorte na een lange afwezigheid van meer dan tien jaar.

De expo Fiets & Zo groepeert elektrische fietsen gelinkt aan automerken, vouw-, stads- en sportfietsen, alsook verschillende accessoires. Bovendien komt er ook een testpiste met een lichte helling om aan het grote publiek de voordelen te tonen van de pedaalassistentie die in elektrische fietsen is geïntegreerd.

Pierre Hermant, directeur van de Salons: "We willen de fietsmogelijkheden in ons mooie land in de kijker zetten, terwijl we ook de Belgische juweeltjes uit de fietssector willen helpen promoten."

Deze eerste editie van Fiets & Zo vindt plaats van vrijdag 11 tot en maandag 14 januari in Paleis 2. De deelnemende exposanten zijn Belua, BH Bikes, Brasseur, Bubble Taxi, Cycles IMP, D'Ieteren - Power To Wheels, Eddy Merckx Cycles, E-Mobility, Solar Concept, Fietsersbond, Garmin Belux, Gracq, Jaegher, I-Care, Mobiel Brussel, Procyclingshop, Quattrocycle, RTBF - Travel, Service Public de Wallonie, SEV Electric Vehicles, Smart, Swyff en Van Gogh Bikes.

Bezoekers worden uitgenodigd om op 12 januari per fiets naar het Salon te komen. "Te gepasten tijde zullen er wegbeschrijvingen van op verschillende plaatsen in de hoofdstad worden meegedeeld, terwijl er ook een parkeerruimte uitsluitend voor fietsen bij Brussels Expo zal worden ingericht," aldus Hermant.

Lees meer over:

Onze partners