Fiat Fullback arriveert in België

07/06/16 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Bron: Belga

Fiat brengt zijn midsize pick-up ook op de Belgische markt. Voorlopig enkel met een dubbele cabine en vierwielaandrijving.

Fiat Fullback arriveert in België

Fiat Fullback arriveert in België © BELGA

De Fullback, de nieuwe pick-up van Fiat Professional, werd in november 2015 voorgesteld op het Salon van Dubai. Deze wagen valt op met zijn sportieve lijn, een ver vooruitgeschoven cabine en een kleine overhang vooraan. De snuit van de Fullback verraadt meteen zijn Italiaanse flair en heeft een design dat nauw aansluit bij de nieuwe huisstijl van het merk, stelt men bij Fiat. Het interieur weerspiegelt de functionaliteit van het voertuig en biedt eveneens het nodige comfort en een elegantie op het niveau van een SUV.

In België komt de Fullback op de markt in de LX-uitvoering die zich onderscheidt door een verzorgder interieur, een tweekleurig dashboard en een lederen bekleding. Ook het Lusso pack hoort erbij en omvat volgende items: chroom accenten, getinte achterruiten, een sperdifferentieel, een automatische airco met twee zones, koplampsproeiers, een navigatiesysteem met een 7" aanraakscherm, xenonkoplampen en 17" aluvelgen. Op mechanisch vlak wordt deze pickup aangedreven een 2.4 turbodiesel met commonrail directe injectie in de versie met 180 pk en 430 Nm. Die krachtbron kan gekoppeld worden aan twee transmissies: een manuele zesversnellingsbak of een vijftrapsautomaat. Alle versies hebben een elektronisch inschakelbare vierwielaandrijving. Deze "Full Time 4WD" maakt gebruik van een Torsen middendifferentieel in combinatie met een intelligente controlemodule die het gepaste koppel naar elk wiel stuurt. De nieuwe Fiat Fullback is nu verkrijgbaar in ons land en kost minstens 31.000 euro (excl. BTW).(Belga)

Onze partners