Fiat Fiorino, de slimme kubus

05/04/16 om 20:37 - Bijgewerkt om 20:37

Bron: Belga

In het segment van de compacte bestelwagens krijgt de Fiat Fiorino een update zodat hij weer is opgewassen tegen zijn concurrenten. Het gamma bestaat uit twee koetswerkvormen; de Cargo en de Combi. Fiat voorziet drie afwerkingsniveau's (Base, SX en Adventure) en er zijn dir types motorisaties: diesel (ook met EcoJet), benzine en aardgas (CNG).

Prijzen starten bij 10.590 euro, excl. BTW en de Fiorino wil duidelijk herbronnen. Hij biedt zoveel mogelijk laadruimte in een zo klein mogelijke wagen. Zo is hij geknipt voor de stad omdat hij makkelijk parkeert. Ondanks de compacte buitenafmetingen biedt hij een nuttig laadvolume tot 2,8 m³ en een kan hij een massa tot 660 kg torsen. De vernieuwde versies ogen niet alleen moderner, ze krijgen ook nieuwe technologie.

Het koetswerk verandert door de nieuwe bumper die aansluit bij de andere Fiat professional producten. Binnenin werd er veranderd met het oog op meer ergonomie en extra comfort. Fiat voorziet ook een nieuw tellercluster en een continue achtergrondverlichting voor een betere afleesbaarheid. Verder komt er een nieuw bergvak en een opgefrist dashboard. Daarop zien we ook een 5 inch groot aanraakscherm voor de radio en de optionele GPS. Het biedt verder connectiviteit voor Bluetooth, USB, AUX en MP3.

(Belga)

Onze partners