Eyecatcher van de dag: de nieuwe Ford Mustang

23/01/15 om 06:53 - Bijgewerkt om 14:12

Op de stand van Ford op het autosalon gooit vooral de nieuwe Mustang hoge ogen.

Eyecatcher van de dag: de nieuwe Ford Mustang

Ford Mustang op het autosalon © Belga Image

De Ford Mustang is een van de meest iconische sportwagens ooit. De Amerikaanse autobouwer lanceerde vorig jaar, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Mustang, een nieuw model. Dat wordt in 2015 voor het eerst officieel in Europa ingevoerd.

De Mustang 2014 is zowel beschikbaar met een krachtige vijfliter-V8-motor met manuele zesversnellingsbak, goed voor een vermogen van 425 pk en 529 Nm koppel, als met een bescheidenere en zuinigere 2,3-liter-Ecoboostmotor (309 pk en 407 Nm).

Ford maakte deze week de prijzen bekend. De aanvangsprijs voor de Fastback 2.3 Ecoboost bedraagt 35.000 euro, de GT Fastback met de V8 is 5.000 euro duurder. De cabriolet kost telkens 4.000 euro meer, een automatische zesversnellingsbak is een optie van 2.000 euro.

Elke Mustang is standaard uitgerust met onder meer een onafhankelijke achterophanging, SYNC2, een lederen interieur, keyfree systeem en Ford Power startknop, automatische koplampen, dubbele automatische airconditioning, 19" lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare zetels vooraan en Active Noise Cancellation.

De wagen configureren kan op www.nl.ford.be/BuildandPrice/Mustang. De nieuwe Mustang 2015 zal exclusief te koop zijn in geselecteerde Ford Stores. (Belga/KVDA)

Ford Mustang op het autosalon

Ford Mustang op het autosalon © Kevin Van der Auwera

Lees meer over:

Onze partners