Europese Suzuki Ignis komt eraan

22/08/16 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

Bron: Belga

Suzuki zet zijn offensief in het segment van de kleine stadswagens verder met de Ignis, die reeds in Japan wordt verkocht en begin 2017 ook naar Europa en België komt.

Europese Suzuki Ignis komt eraan

Europese Suzuki Ignis komt eraan © BELGA

Het Belgische publiek herinnert zich de Suzuki Ignis wellicht nog als een kleine berline die een tiental jaar geleden uit het gamma verdween. Nu haalt het Japanse merk de naam weer onder het stof vandaan voor een ander, nieuw model: een vrij hoekige stadswagen met een vintage karakter. Deze nieuwe Ignis is 3,7 meter lang en wordt in zijn Europese versie onthuld op het Salon van Parijs in oktober. De Japanse variant is al sedert 2015 op de markt.

Momenteel is het de vraag of Suzuki ook voor Europa die styling aanhoudt of eerder kiest voor een SUV-vorm, zoals de avontuurlijke Ignis Trail concept die in 2015 op het Salon van Tokio werd getoond en waarvan misschien wel 4x4-versie kan worden afgeleid. Afwachten maar, want ook in de normale uitvoering heeft de Ignis reeds behoorlijk wat bodemvrijheid, wat een troef is om stoepen in de stad vlot op en af te rijden. Het interieur lijkt eerder eenvoudig en ergonomisch, met oog voor een jeugdig design met de nodige technologie. Onder de motorkap huizen de 1.0 driecilinder en de 1.2 viercilinder. (Belga)

Onze partners