Europese patrimoniumdagen: Alpine op het Elysée

16/09/16 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:15

Bron: Belga

Naar aanleiding van de Patrimoniumdagen op 17 en 18 september 2016 exposeert Alpine in de Parijse tuinen van het Palais de l'Elysée, die uitzonderlijk worden opgesteld voor het publiek.

Het Elysée nodigde Alpine uit om tijdens de Patrimoniumdagen 2016 de Alpine Vision te exposeren. Dat is de jongste concept van het merk en hij kan door de bezoekers van het Palais de l'Elysée in hartje Parijs worden bewonderd. "Wij zijn erg trots op deze uitnodiging", weet Marc Van der Sande, algemeen directeur bij Alpine. "Het geeft aan hoe betrokken de Fransen zich voelen bij Alpine en het is een barometer voor de historische waarde van het merk. Het is belangrijk om uitgerekend in 2016 - het jaar van de wederopstanding van het merk Alpine - hier aanwezig te zijn".

Alpine werd in 1955 opgericht door Jean Rédélé. Hij was een jonge Renault-dealer en Alpine werd binnen de kortste keren een referentie voor sportieve auto's. Alpines werden voor de racerij gebouwd en kenden veel succes op circuit maar waren vooral efficiënt in de rallysport. Aanvankelijk traden ze aan in regionale rally's maar later participeerden ze ook aan het wereldkampioenschap.

Wie herinnert zich nog de musketiers van het Alpine-team? Jean Vinatier, Jean-Luc Thérier, Jean-Claude Andruet, Bernard Darniche en Jean-Pierre Nicolas reden een mooi palmares bij elkaar aan het stuur van de bijzondere Berlinette A110 "Tour de France". Alpine nam ook deel aan de 24 Uren van Le Mans en verdient zo een plaats in de eregallerij van Franse auto's.(Belga)

Onze partners