Europese en wereldpremières op het Autosalon van Brussel

10/01/12 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Het 90e Autosalon van Brussel opent morgen de deuren voor het grote publiek. Bezoekers mogen zich aan een honderdtal Belgische, maar ook aan Europese en wereldpremières en verschillende conceptauto's en prototypes verwachten.

In wereldpremière zullen ondermeer de gefacelifte versies van Renault Scénic en Grand Scénic, de Toyota Land Cruiser V8 en de Toyota Aygo, de Peugeot 107 en de Citroën C1 te zien zijn.

BMW pakt uit met maar liefst zeven Belgische en één Europese première, de BMW 3 Reeks Berline. Ook de nieuwste paradepaardjes van de Duitse constructeur, de BMW i3 en BMW i8 Concept, zijn te bewonderen op het Salon. Bij MINI, dat ook tot de BMW-groep behoort, is er met de MINI Roadster een Europese première te ontdekken.

Andere Europese premières zijn de Nissan Juke S/V, de Porsche 911 Carrera 2S Cabrio, de Volvo XC90 Black Design en de Volvo C70 Inscription.

Onder de conceptauto's en prototypes op het 90e Salon zijn - naast de BMW i3 en i8 - de Audi A1 e-tron en A8 e-tron, de Ford Evos, de Toyota FT-86 II, de VW Golf blue-e-motion en de Volvo C30 Electric. (KVDA)

Onze partners