Einde voor Rolls-Royce Phantom Coupé en Drophead Coupé

19/05/16 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:36

Bron: Belga

De loopbaan van de mondaine tweedeursvarianten van de Rolls-Royce Phantom zit erop. En dat wordt gevierd met een beperkte exclusieve reeks, de Zenith Collection.

Einde voor Rolls-Royce Phantom Coupé en Drophead Coupé

Einde voor Rolls-Royce Phantom Coupé en Drophead Coupé © BELGA

Van deze Zenith Collection van de Phantom Coupé en Drophead Coupé worden slechts 50 exemplaren vervaardigd door de geroemde Bespoke personaliseringsafdeling van het Britse prestigemerk van BMW. Interesse? Jammer, want u bent al te laat. Alle wagens vonden reeds een eigenaar onder het trouwe cliënteel, zodat de waarde van deze zeldzame 'eindereeks' alleen maar kan stijgen.

De Zenith Collection is bijzonder rijkelijk uitgerust met onder meer een frigo in de koffer die plaats biedt aan twee champagneflessen en acht glazen, een plaatje met het unieke serienummer en graveringen in de armsteunen van Villa d'Este en het Meer van Genève, de locaties waar de concept cars van deze modellen - 100EX en 101EX - ooit werden voorgesteld. Verder zijn de kleuren van de interieurbekleding en de koetswerklak geïnspireerd op de tinten van de vooroorlogse modellen. Kortom, de Rolls-Royce Phantom Coupé en Drophead Coupé krijgen een bijzonder mooi afscheid. Opvolgers zijn voorlopig nog niet in zicht.(Belga)

Onze partners