Eerste Lotus 3-Eleven geleverd aan zijn eigenaar

27/06/16 om 18:23 - Bijgewerkt om 18:23

Bron: Belga

De eerste Lotus 3-Eleven rolde zopas van de productielijn en werd aan zijn gelukkige eigenaar geleverd. Dat was voor het Britse sportwagenmerk een prima gelegenheid om een feestje te bouwen.

Ongeveer op hetzelfde moment werd er ook een iets minder extreme, maar nog steeds erg sportieve Elise Cup 250 afgewerkt in de fabriek in Hethel. Reden genoeg om het personeel bij elkaar te brengen voor deze feestelijke gelegenheid. Jean-Marc Gales, CEO van de Group Lotus, zei daarbij: "Deze twee eigenaars die hier hun nieuwe Lotus in ontvangst nemen kunnen getuigen dat we verdergaan in die richting waarin we uitblinken: het vervaardigen van lichte en ultrasnelle bolides."

De Lotus 3-Eleven is het snelste én het duurste model uit het gamma. Dankzij zijn V6 supercharged goed voor 460 pk suist deze open sportwagen van 0 tot 100 km/u in 2,9 seconden en bereikt een top van 290 km/u! Hij werd speciaal ontworpen om ongekende rijsensaties te leveren met een bijzonder wendbaar chassis uit koolstofvezel.

De Elise Cup 250 wordt dan weer aangedreven door een tot 243 pk opgevoerde 1.8 liter, voor een gewicht van slechts 931 kilogram. Dit model is beter geschikt voor alledaags gebruik, maar blijft toch een bijzonder snelle sportwagen, die nog zeer dicht aanleunt bij een racewagen. Met deze twee modellen wil Lotus zijn plaats tussen de extreme sportwagens blijven verzekeren. (Belga)

Onze partners