Eerste 100% elektrische Volvo wordt in China geproduceerd

20/04/17 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:22

Bron: Belga

Volvo Cars kondigde op het autosalon van Shanghai aan zijn eerste 100 % elektrische wagen in China te zullen produceren.

Eerste 100% elektrische Volvo wordt in China geproduceerd

Eerste 100% elektrische Volvo wordt in China geproduceerd © BELGA

Deze emissieloze wagen maakt gebruik van het nieuwe modulaire CMA-platform voor compacte Volvo's en zal vanaf 2019 geëxporteerd worden vanuit China, waar dit model ook zal geassembleerd worden. De beslissing om deze eerste elektrische Volvo net in China te produceren heeft te maken met het feit dat dit land het grootste potentieel heeft voor elektrisch aangedreven voertuigen, maar omdat China een steeds belangrijkere rol speelt in de autoproductie. Omwille van de files en de vervuiling in de grote steden zijn de Chinese overheden ook genoodzaakt snel ernstige maatregelen te nemen. Dit leidt niet alleen tot nieuwe regels maar eveneens tot extra faciliteiten rond groene mobiliteit.

Volvo beschikt momenteel over drie productiefaciliteiten in China: Daqing voor het 90-gamma, Chengdu voor het 60-gamma en Luqiao voor de toekomstige modellen van het 40-gamma. Volvo heeft zich als doel gesteld meer dan 1 miljoen elektrische en hybride voertuigen tegen 2025 te verkopen en ontwikkelt eveneens een 100% elektrische wagen gebaseerd op het SPA-platform (Scalable Product Architecture). De Zweedse constructeur kondigt meteen ook zijn plannen aan om voor elk model in zijn gamma een herlaadbare plug-in hybride aan te bieden.(Belga)

Onze partners