Een zeldzame Veyron te koop in Londen

26/01/16 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:29

Bron: Belga

Een van de zeldzaamste Bugatti Veyrons, de Grand Sport Vitesse World Record Edition, met zeer weinig kilometers op de teller, staat te koop in Londen. Uiteraard voor een stevige prijs.

Een zeldzame Veyron te koop in Londen

Een zeldzame Veyron te koop in Londen © BELGA

De enige officiële Bugatti-verdeler in Londen, H.R. Owen, heeft momenteel één van de snelste roadsters van deze planeet in de aanbieding. Deze zwart-oranje Veyron, een unieke kleurstelling voor dit exemplaar, is de wagen die in april 2013 officieel een snelheid van 408,84 km/u liet optekenen, dankzij de 1200 pk van zijn W16-motor. De Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition is dan ook de ultieme versie van de reeks van 450 Veyrons die ooit werd vervaardigd. Van de roadster zijn er bovendien slechts 150 stuks gemaakt, waarvan maar acht exemplaren van de World Record Edition.

De wagen die nu in Londen te koop is, werd in Groot-Brittannië geleverd en ingeschreven, en heeft slechts 1130 mijl op de teller staan. Het prijskaartje is wel in verhouding tot de exclusiviteit van deze bolide: 1.795.000 pond, of 2.350.000?. Een te gek bedrag voor een te gekke wagen! Anita Krizsan, Bugatti Brand Director bij H.R. Owen heeft er echter alle vertrouwen in snel een koper te vinden voor haar Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition. Zij is namelijk de topverkoopster van Bugatti wereldwijd, die in 2012 alleen zelfs 11 Veyrons wist te verkopen.(Belga)

Onze partners