Een BMW 328 Touring Le Mans in de Zoute Grand Prix

04/10/16 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:40

Bron: Belga

Het komende weekend vindt de Zoute Grand Prix plaats. BMW steelt er de show met een exclusieve 328 Touring Le Mans, bestuurd door huisdesigner Adrian Van Hooydonk.

Een BMW 328 Touring Le Mans in de Zoute Grand Prix

Een BMW 328 Touring Le Mans in de Zoute Grand Prix © BELGA

De BMW 328 Touring Le Mans die in Knokke aanwezig zal zijn, komt regelrecht uit het BMW-museum. Aangedreven door zijn 135 pk sterke 1971 cc wist deze wagen tweede in de klasse tot 2 liter en vijfde algemeen te eindigen in de 24 Uren van Le Mans van 1939. Kers op de taart is dat BMW-hoofddesigner Adrian Van Hooydonk het stuur van deze fraaie bolide zal nemen. Meteen daarna reist hij af naar het salon van Los Angeles om het concept BMW Motorrad Vision Next 100 voor te stellen. Jean-Philippe Parain, CEO van BMW Group Belux, neemt op zaterdag het stuur over van de 328 in het gezelschap van een bekend persoon waarvan naam nog even wordt geheim gehouden.

Een andere exclusieve BMW op het concours d'élégance van de Zoute Rally dit jaar is een 507, de eerste achtcilinder roadster van het Duitse merk. Deze wagen werd ontworpen door Graaf Albrecht von Goertz en er werden 254 exemplaren van gemaakt. Kortom, redenen genoeg om dit weekend naar de mondaine badstad af te zakken en van al dit moois op vier wielen te genieten. (Belga)

Onze partners