Ducati brengt SuperSport opnieuw uit

05/10/16 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:49

Bron: Belga

Er wordt steeds uitgekeken naar de lancering van een nieuwe Ducati. Zopas onthulde het Italiaanse merk op het Intermot Salon in Keulen zijn nieuwe SuperSport, die ook een vleugje nostalgie brengt.

Ducati brengt SuperSport opnieuw uit

Ducati brengt SuperSport opnieuw uit © BELGA

Ducati is vooral bekend voor zijn extreme sportieve motorfietsen. Maar de nieuwe SuperSport houdt het iets beschaafder en werd eerder een sportieve tourer, die heel handelbaar is en met een relaxtere zitpositie ook veel polyvalenter uitvalt. Hiermee wil Ducati fun en comfort op een ongeziene manier op dezelfde fiets combineren. Ook heeft de Supersport een beetje de looks van de Panigale en wordt daarmee zonder twijfel een van de mooiste modellen op de markt. Buiten zijn fraaie verschijning, biedt dit model ook heel wat moderne technologie met onder andere het Ducati Safety Pack, dat ABS en tractiecontrole omvat.

De tweecilinder van 937cc ontwikkelt 113 pk, wat ruim voldoende is om er een stevig tempo op na te houden. Dankzij de instelbare kuip, het brede stuur en het zachtere zadel worden ook langere ritten moeiteloos verteerd. Bovendien zorgt de tank van 16 liter voor voldoende autonomie. Voor wie meer exclusiviteit zoekt, heeft Ducati ook een SuperSport S versie in de aanbieding, die uitgerust met Öhlins-dempers en een snelschakelsysteem. Wellicht wordt deze Ducati SuperSPort een bestseller, maar op de prijs is het nog even wachten. (Belga)

Onze partners