Droomwagen van de dag: Chevrolet Corvette Stingray

23/01/14 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

Wagens om bij weg te dromen op het Autosalon van Brussel: de Chevrolet Corvette Stingray.

Droomwagen van de dag: Chevrolet Corvette Stingray

© Knack.be

Chevrolet is voor de laatste keer aanwezig op het Autosalon (de GM-dochter stopt volgend jaar haar activiteiten in Europa, nvdr.), maar een bezoek aan zijn stand is absoluut nog de moeite waard. De constructeur zwaait niet alleen met riante kortingen - de Spark is de goedkoopste wagen op het Salon - maar presenteert op zijn stand in Brussels Expo ook in première voor het Belgische publiek de nieuwe Corvette Stingray, een van dé sterren van het Autosalon.

De nieuwe Stingray is de zevende generatie van de Corvette en sleepte al de prijs voor 'North American Car' of the Year in de wacht. Deze ultieme sportwagen wordt aangedreven door een LT1 6.2 liter V8 motor met een zestrapsautomaat of een manuele zevenbak, goed voor 460 pk en 624 Nm. Een en ander zorgt voor de beste prestaties ooit voor een Corvette: de Stingray heeft amper 3,8 seconden nodig om op te trekken van 0 naar 100 km/u.

Zoals de traditie het wil, komt de Chevrolet Corvette Stingray zowel in coupé- als in cabrioversie - op het Autosalon van Brussel staat hij in het geel. De voor Europa bestemde versie kreeg een specifieke uitrusting en aangepaste afstellingen. Zo beschikt hij standaard over het Z51 Performance Pack en een gestuurde magnetische ophanging. (KVDA)

Droomwagen van de dag: Chevrolet Corvette Stingray

© Knack.be

Lees meer over:

Onze partners