DMC verfijnt superbolides

27/06/16 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Bron: Belga

Sommige klanten zijn blijkbaar niet tevreden met hun 'standaard' Ferrari 488 GTB of Lamborghini Huracan. Voor hen levert de tuner DMC een speciale look en extra rijdynamiek om zich van de 'massa' te onderscheiden.

DMC - dat niet verwant is met De Lorean - is een tuner die koetswerkkits voor supercars ontwikkelt. Het bedrijf is van Duitse origine maar verplaatste zijn activiteiten de laatste tijd vooral naar Hong Kong. Het objectief blijft echter identiek: Ferrari's, Lamborghini's, McLarens, Porsches en andere exotische bolides nog spectaculairder maken dan ze al zijn.

In het selecte wereldje van haute couture tuners heeft DMC een gedegen reputatie voor de kwaliteit van zijn realisaties die steeds met de beste materialen worden uitgevoerd. Deze kits willen vooral de sportiviteit van de bolides benadrukken, echter zonder te overdrijven. Het recentste voorbeeld hiervan is de Lamborghini Huracan LP610 "Cairo".

Hierbij bestond het voornaamste werk uit het verbeteren van de aerodynamica door de montage van een grotere en regelbare achtervleugel, naast het aanbrengen van specifieke schorten, een voorspoilerlip en een diffusor uit koolstofvezel van betere kwaliteit dat stijver uitvalt. De efficiëntie van die onderdelen werd gevalideerd in een windtunnel en bevestigd door het Duitse kwaliteitsorgaan TÜV. DMC deelt de prijs van zijn creaties enkel mee op aanvraag. Dat zegt genoeg¿ (Belga)

Onze partners