Dit is de nieuwe Audi A5

03/06/16 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Bron: Belga

De voorbij weken heeft Audi aan de hand van enkele teasers aangegeven dat ze klaar waren met de tweede generatie A5. De nieuweling oogt vertrouwd en zorgt tegelijk voor vernieuwing.

Dit is de nieuwe Audi A5

Dit is de nieuwe Audi A5 © BELGA

Het is een zware opgave om een stijlicoon als de (eerste generatie) A5 uit 2007 te vervangen. Het is een publiek geheim dat de A5 slechts een coupéversie van de A4 berline is. In die zin is het niet onlogisch dat hij ook elementen van de vormtaal overneemt. De nieuwe A5 behoudt zijn typische C-stijl en krijgt een snuit waarbij vooral de motorkap en de lichtunits scherper ogen. De nerven in de motorkap stralen zelfs enige agressiviteit uit. Audi voorziet een gamma zuinige viercilindermotoren.

Naast dat gamma diesel- en benzinemotoren, lanceert de Zuid-Duitse constructeur meteen ook de S5. Die wordt aangedreven door de 3.0 V6 turbomotor van 354 pk, wat 21 pk meer is dan zijn voorganger. Ondanks het extra vermogen is deze snelle Audi geen drinkebroer want hij haalt een normverbruik van 7,3 l/100 km. Dat is keurig als je weet dat deze coupé in amper 4,7 seconden van 0 tot 100 km/u spurt. Deze prestaties werden mogelijk door het gewicht te beperken en de aerodynamica te verzorgen. Door veel gebruik te maken van lichtgewichtmaterialen werd de A5 ruim 60 kg lichter.(Belga)

Onze partners