Dit is de Fiesta ST200!

16/06/16 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

Bron: Belga

Precies veertig jaar nadat de eerste Ford Fiesta van de productieband liep, lanceert Ford de meest krachtige versie uit de geschiedenis van deze compacte stadswagen. Deze Fiesta ST200 komt vanaf juni bij ons op markt.

Dit is de Fiesta ST200!

Dit is de Fiesta ST200! © BELGA

Zijn 1,6 liter grote EcoBoost motor werd grondig herzien. Hij is 10 % krachtiger en krijgt 20 % extra koppel in vergelijking met de conventionele Fiesta ST. De nieuwe ST200 is 200 pk sterk en levert 290 Nm aan trekkracht (+15 pk en + 30 Nm). Dit maakt van deze Fiesta de meest krachtige versie die ooit werd gebouwd. Qua look neemt deze ST200 het grote trapeziumvormige radiatorrooster met het honingraatmotief over van de Fiesta ST. We zien ook een aangepaste bumper met geïntegreerde spoiler, zijschorten, een achterbumper in koetswerkkleur met diffuser en een grote achtervleugel.

Binnenin de ST200 zien we Recaro-stoelen en verlichte dorpellijsten. Op het dashboard gebruikt men carbon inzetstukken, we noteren verder pedalen en een schakelpook van aluminium en een ST-stuur. Ford voorziet ook de jongste technologie op vlak van connectiviteit met het SYNC-systeem in combinatie met een 5 inch scherm. De constructeur monteert ook led dagrijlichten en Ford MyKey waarmee je de auto kan programmeren (maximumsnelheid en radiovolume en het uitschakelen van ESP onmogelijk maken). Dit kleine bommetje betaal je 28.685 ?. (Belga)

Onze partners