De VW Passat op zijn Amerikaans

16/11/16 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:42

Bron: Belga

Deze week trekt Volkswagen in Los Angeles het doek van de Passat GT Concept. Dit is eigenlijk de Passat zoals de Amerikanen hem graag zien.

De VW Passat op zijn Amerikaans

De VW Passat op zijn Amerikaans © BELGA

Deze 'ultieme' Passat pakt uit met een design dat tot in de details werd verfijnd om een sportievere identiteit te krijgen. Om dat plaatje helemaal te laten kloppen plaatsen de ontwerpers meteen ook een 280 pk sterke 3.6 VR6 onder de motorkap. Dit studiemodel is het werk van het Volkswagen North American Engineering and Planning Center in Chattanooga en het weerspiegelt de wensen van het Amerikaanse publiek, dat het huidige Passat-gamma zonder twijfel een beetje te braaf vindt.

De aanpassingen zijn telkens heel gericht zonder te extravagant te worden, maar met respect voor de huidige stijl, waardoor de wagen verder aan presence wint. De belangrijkste veranderingen zijn: een gerasterde grille, rode accenten die een directe link leggen naar de Golf GTI, stoerdere bumpers, getinte ruiten, een zwart dak en een kofferspoiler. Verder werden er nog een verlaagde ophanging, een sportuitlaat en 19"-velgen gemonteerd.(Belga)

Onze partners