De snelste VW Beetle ooit rijdt 334 km/u

20/09/16 om 12:49 - Bijgewerkt om 12:52

Bron: Belga

De Beetle (beter als Kever gekend) is wellicht het meest iconische model uit het Volkswagen-gamma. Een coole en leuke wagen die echter ook verschrikkelijk hard kan gaan, zoals recent werd bewezen in de VS, waar hij een snelheidsrecord scherper stelde.

De snelste VW Beetle ooit rijdt 334 km/u

De snelste VW Beetle ooit rijdt 334 km/u © BELGA

Volkswagen of America organiseerde een snelheidstest met de Beetle LSR, een uniek model dat speciaal voor deze gelegenheid werd getuned. Voor de aandrijving zorgt de bekende 2 liter TSI viercilinder-turbo die wel "lichtjes" werd aangepast om zo'n 600 pk en 500 Nm te produceren! Dat gebeurde door het gespecialiseerde tuningbedrijf THR Manufacturing uit Santa Paula. Het doel van deze ingreep: het record verbreken over een mijl op de zoutvlakte in Bonneville. Uiteraard onder toeziend oog van de officiële instanties om deze prestatie te homologeren.

Dat werd geen zondagsritje, want hiervoor moest sneller gereden worden dan 205 mph of 330 km/u! Zelfs bij Volkswagen waren ze er niet gerust in, omdat de Beetle nu niet meteen de meest gestroomlijnde auto is. Uiteindelijk slaagde de Beetle LSR toch vrij vlot in zijn missie en werd afgeklokt op 208 mph of 334 km/u! Voor deze snelle run werd de Beetle ook uitgerust met de nodige veiligheidsattributen (waaronder een automatische brandblusser) en twee parachutes om achteraf af te remmen. Deze Beetle LSR werd daarmee de snelste "Kever" uit de rijke geschiedenis van dit beroemde model.(Belga)

Onze partners