De nieuwe Lexus LC 500 coupé staat in Detroit

19/01/16 om 20:03 - Bijgewerkt om 20:03

Bron: Belga

Deze luxueuze coupé krijgt een erg spectaculair uiterlijk e, het is meteen de voorbode van een nieuw tijdperk voor Japanse premiumspeler.

In 2012 toonde Lexus de LF-LC conceptwagen op het salon van Detroit. Iedereen vroeg zich toen af of deze vernieuwende vormtaal ooit zou doordringen tot een productiewagen. Vandaag, vier jaar na de conceptversie van deze wagen, lanceert Lexus een nieuwe coupé die op deze conceptversie is geïnspireerd. Deze LC500 is ook de eerste Lexus die wordt gebouwd op het nieuwe platform voor achterwielaangedreven wagens.

Dit onderstel werd tot nu toe voor geen enkel Lexus-model gebruikt. Het is helemaal nieuw en is bedoeld voor luxewagens die wereldwijd worden verkocht.

Qua aandrijving gebruikt de LC 5100 een vijf liter grote V8-motor van de RC F en de GS F. Deze atmosferische motor werd gekozen omwille van zijn lineaire karakter, zijn lyrische klank en zijn krachtige acceleraties. De motor is helemaal van aluminium, beschikt over 32 kleppen en levert 473 pk en 527 Nm.

Het vermogen wordt via een gloednieuwe automaat met tien versnellingen naar de achteras gestuurd. Dit is meteen een primeur voor een luxewagen en de transmissie is een waardig alternatief voor een exemplaar met dubbele koppeling. Lexus belooft forse prestaties voor deze grote vierzitter coupé. Hij spurt in amper 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u. (Belga)

Onze partners