De Honda Civic geselecteerd voor de Autobest 2018 award

06/10/17 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:05

Bron: Belga

De nieuwe Honda Civic maakt deel uit van de zes finalisten voor de award Autobest 2018 "Best Buy Car of Europe", die de beste koop op de automarkt bekroont.

De Honda Civic geselecteerd voor de Autobest 2018 award

De Honda Civic geselecteerd voor de Autobest 2018 award © BELGA

Het is de tweede keer dat het Japanse merk tot in de finale raakt, na de eerdere nominatie van de HR-V in 2016. De organisatie Autobest bestaat uit 31 vermaarde Europese autojournalisten. Deze award heeft tot doel de nieuwe auto te bekronen die het beste totaalpakket voor een breed Europees cliënteel biedt. Volgende aspecten zijn zeer belangrijk in de ogen van de jury: een competitieve prijs, veelzijdigheid, het concept, connectiviteit en de beschikbaarheid van accessoires en wisselstukken. Om geselecteerd te worden mogen de wagens niet meer dan 20.000 euro kosten.

De 10e generatie van de Civic behoort tot het grote wereldwijde ontwikkelingsprogramma van Honda en geniet van geavanceerde technologie op vlak van ontwerp, assemblage, aerodynamica, aandrijving en chassis. Dit model is op de markt in Europa sinds begin 2017. De Civic vijfdeurs wordt geproduceerd in de Britse fabriek in Swindon.

In de finale neemt de Honda Civic het op tegen vijf andere concurrenten in een wegtest, die op 29 en 30 november plaatsvindt in het Italiaanse Vairano. De naam van de winnaar van de 17e Autobest Award wordt op 15 december bekend gemaakt.(Belga)

Onze partners