Controleer de buitenlandse brandstofprijzen voor uw vakantie

22/06/16 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Bron: Belga

In de zomer vertrekken vele mensen op vakantie met de auto, wat een extra brandstofkost met zich meebrengt. Vooral in het buitenland kan een bezoek aan de pomp verrassingen opleveren.

Controleer de buitenlandse brandstofprijzen voor uw vakantie

Controleer de buitenlandse brandstofprijzen voor uw vakantie © BELGA

De gemiddelde Belgische vakantieganger die met de auto op reis gaat, doet daarbij de tank gemiddeld 5 tot 6 keer vol: 2 maal op de heenreis, 2 maal op de terugreis en 1 tot 2 keer ter plaatse. Reden genoeg om vooraf de prijzen van de brandstof te controleren voor de landen die u zal bezoeken.

Binnen de EU zijn de brandstofprijzen het hoogst in Nederland (21% duurder dan in België). Dan volgen Italie (+ 18%) en Noorwegen (+ 17%). De goedkoopste loodvrije benzine vind je in Polen, Bulgarije, Letland en Bosnië, waar de prijzen 24 tot 43% lager liggen. Diesel is dan weer het duurst in Groot-Brittannië: 23% duurder dan bij ons. In het zog volgen Zweden (+ 21%) en Italië (+19 %). Op onze favoriete vakantiebestemming Frankrijk is doorgaans de benzine 6,5% en de diesel 9% duurder. Maar dat verschil wordt kleiner als je tankt bij de supermarkten, wat ook de meeste Fransen doen!

Zoals bekend, levert Luxemburg nog steeds de beste koop met 15% goedkopere loodvrije benzine en 18% goedkopere diesel. Noteer ook dat de brandstof in het algemeen duurder is langs de snelwegen, en dat zowat overal in Europa. Goede reis!(Belga)

Onze partners