Citroën toont vierwielaangedreven versie van Space Tourer

16/02/17 om 07:17 - Bijgewerkt om 07:19

Bron: Belga

Op het salon van Genève toont Citroën deze conceptversie van een vierwielaangedreven Space Tourer. Deze grote éénvolumewagen is gebaseerd op de Jumpy bestelwagen.

Citroën toont vierwielaangedreven versie van Space Tourer

Citroën toont vierwielaangedreven versie van Space Tourer © BELGA

Deze conceptversie past in de lifestyle productreeks "Ë" dat vorig jaar op het salon van Parijs werd aangekondigd. De constructeur wil een moderne hightech combineren met praktische aspecten voor de avontuurlijke gebruiker. Binnenin zien we ook een luxueuze afwerking met leerelementen en een alcantara bekleding. De Space Tourer biedt normaal gezien plaats aan 9 inzittenden maar in dit geval werd achterin voor een 2+2 combinatie gekozen met individuele stoelen met armsteunen.

Voor de avontuurlijke kant van de zaak neemt Citroën 4x4-specialist Dangel onder de arm om de wagen uit te rusten met vierwielaandrijving. PSA heeft een lange traditie met Dangel want die laatste bouwt al decennia lang vierwielaangedreven Peugeots. Deze Space Tourer is - net als de bestelwagen - beschikbaar in verschillende koetswerklengtes (XS, M en XL). Deze versie meet 4,6 meter en is 1,90 meter hoog. Zelfs met de ombouw naar vierwielaandrijving blijft de wagen lager dan 2 meter zodat hij in nagenoeg alle ondergrondse parkings past.(Belga)

Onze partners