Citroën toont nieuw rallywagen

21/09/16 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:26

Bron: Belga

Op het Salon van Parijs toont Citroën in wereldpremière de C3 WRC concept. Een voorproefje van de nieuwe rallywagen waarmee het Franse merk in 2017 nieuwe wereldtitels wil veroveren.

Citroën toont nieuw rallywagen

Citroën toont nieuw rallywagen © BELGA

Op de Citroën-stand in Parijs staat deze stoere C3 WRC concept in de spots. Het gaat nog om een studiemodel, dat echter niet meer veraf staat van de definitieve versie van de rallywagen waarmee de Fransen volgend jaar een nieuwe wereldtitel willen behalen. Citroën is in de rallysport natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe, want het merk behaalde eerder al 8 constructeurstitels en 96 overwinningen in het wereldkampioenschap.

De nieuwe C3 is volledig ontworpen met het oog op het nieuwe technisch reglement dat in 2017 van kracht wordt. Hiermee worden de rallywagens lichter en krachtiger, kunnen ze gebruik maken van elektronisch gestuurde differentiëlen en zien ze er heel wat stoerder uit met een breder koetswerk en grotere spoilers. Een plaatje dat bij de imposante C3 WRC alvast volledig klopt. Citroën maakte nog niet bekend wie de C3 WRC zal besturen, maar de namen van de huidige rijder Kris Meeke en onze landgenoot Thierry Neuville (nu bij Hyundai) circuleren steeds vaker. (Belga)

Onze partners