Citroën met Le Coq Sportif in de Tour de France

21/04/17 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:18

Bron: Belga

Citroën en Le Coq Sportif willen samen de 70e verjaardag van de iconische Type H bestelwagen in de bloemetjes zetten met fraaie in de Franse driekleur gedecoreerde versies van het originele model en de nieuwe Jumpy.

Citroën met Le Coq Sportif in de Tour de France

Citroën met Le Coq Sportif in de Tour de France © BELGA

Op het Salon van Birmingham, dat op 25 april zijn deuren opent, stelt Citroën in wereldpremière deze twee showcars voor die de link leggen tussen 70 jaar merkgeschiedenis en meteen aangeven dat het automerk nog steeds erg actief is op de bestelwagenmarkt, met onder andere de nieuwe Jumpy.

Het Type H en de Jumpy "Coq Sportif" werden bovendien getransformeerd in mobiele ateliers voor het onderhoud van fietsen en de bedrukking van truitjes afhankelijk van de gelegenheid. Voor de Jumpy werd voor de korte versie met een wagenlengte van 4,6 meter gekozen, die bijzonder handig is om in de stadsdrukte rond te toeren. Deze twee voertuigen worden ook ingezet voor tal van communicatie-evenementen van Le Coq Sportif, zowel op wielerwedstrijden als bij verkooppunten van het merk van sportkledij. Ook tijdens de volgende editie van de Tour de France zullen de unieke Citroëns Type H en Jumpy aanwezig zijn.(Belga)

Onze partners